Bahan-bahan:
1. Tempe 2 bungkus
2. 4 biji telur
3. 2 biji ragi (JANGAN GUNA MAURIPAN )
4. Santan kelapa (1 biji kelapa)
5. 75gm susu tepung nespray 123
6. Serbuk buah perah (sampingan...kalau ada)
Cara-cara membuat:
1. Kisarkan kesemua bahan2 tadi.
2. Masukkan2 bahan2 yang telah dikisar ke dalam botol minuman 1.5 liter.
3. Jemurkan di bawah matahari selama 3 hari. Boleh digunakan pada hari ke 3
Cara-cara penggunaan:
Roti Dadu -- renjiskan sos tadi ke atas roti dan goncang.
Dedak -- sebagai campuran sampingan dan diuli rata.
Tepung -- diuli sehingga menjadi doh..(akan naik minyak jika dismpan lama)
Pallet biji--direnjis pada pallet sehingga lembab.
Adunan campuran (JANGAN DICAMPUR pada sos tapi pada umpan yang dah siap):
1. Hampas Kelapa
2. Perisa (1 penutup saja) ikut suka nak pakai perisa apa..
Sos ini kalau dibandingkan baunya adalah sama dengan umpan buah perah...
SELAMAT MENCUBA